Kaktus opuncija in njegovo olje

Dermatologinja mi je povedala, da imam izredno suho kožo in da moram skrbno poskrbeti zanjo. Seveda sem takoj odreagirala in pregledala po spletu, katere kreme, olja, mazila bi bila primerna za mojo kožo. Prišla sem do strani, kjer je bilo olje kaktusa opuncija, ki naj bi bilo zelo primerno za mojo suho kožo. 

Ker o tem olju in kaktusu opuncija nisem še nikoli slišala, sem bila opravičeno skeptična, tako da sem si rekla, da ne morem tako hitro naročiti tega olja, če v bistvu sploh ne vem, kakšno to olje v bistvu je. Zato sem se pozanimala katere trgovine to olje kaktusa opuncija prodajajo, da se oglasim pri njih v živo in mi oni povedo, kaj več o tem olju. 

Tako sem našla trgovino, ki prodaja to olje in prodajalka mi je vse lepo razložila. V roke mi je dala tudi prospekt, ki sem si ga lahko prebrala, še preden sem se odločila za nakup. Seveda sem si vzela čas zato, ker sem želela svoji koži najboljše olje. 

Olje iz kaktusa opuncija deluje:

  • Protivnetno,
  • Antioksidativno,
  • Blaži vnetja,
  • Zadržuje vlago v koži,
  • Uporabljamo pri suhi koži, ki ima porušeno lipidno bariero.

Vsi ti podatki so mi bili dovolj, da je to olje kaktusa opuncije pravo za mojo kožo. Ker pa se zavedam, da mi mora olje dišati, sem prosila prodajalko, če ga lahko povoham. Kajti ne predstavljam si, da se mažem z oljem, ki mi smrdi in ima neprijetni vonj. Upala sem, da ima to olje kaktusa opuncija prijeten vonj, kajti še samo to me je ločilo od tega, da ga kupim. 

Imelo je prijetni vonj in tako sem ga kupila. Mažem se z njim vsak dan in moja koža je dobila čisto drugi videz, kot pa sem ga imela prej. Sedaj vem, da je olje kaktusa opuncija dobro in da ga bom z veseljem še kdaj kupila.