Opornica za roko je ključna pri zdravljenju zlomljene roke

Pri raznih poškodbah roke, kot so zvini ali celo zlomi kosti, bomo potrebovali opornico za roko. Opornica za roko je  principu neka trdna opora, na katero si pričvrstimo roko v primeru zvina ali zloma. Opornica za roko pa je lahko narejena iz blaga, ter služi le manjšim zvinom, tako da nam deloma utrdi zapestje, da ga ne moramo povsem premikati, lahko pa je narejena iz trših plastičnih snovi, ki nam povsem imobilizira premik zapestja. To se po navadi nadane, kadar je prišlo do zloma, ter jo dobimo pri zdravniku. 

Opornica za roko je ključna pri zdravljenju zlomljene roke

Opornica za roko pa ni nujno zgolj za zapestje. Sega lahko tudi čez komolec,  primeru zloma ali izpaha komolca, ali pa celo okoli rame. Zraven opornice po navadi dobimo še trikotno ruto, ki jo nadenemo okoli roke ter si jo privežemo okoli vratu, tako da imamo roko ob telesu in v pravokotnem položaju, saj je le ta optimalen za čim hitrejšo zdravljenje oziroma celjenje. 

Opornica za roko je koristna tudi pri mnogih športih, kot je boks in druge borilne veščine, ali pa trening v fitnesu. V tem primeru gre za drugačno vrsto opornice, saj je njen namen le, da nam nekoliko zmanjša mobilnost zapestja. Cilj tega je, da se ob udarcih zapestje ne bi zvilo, ali še huje zlomilo. 

Kadar pa smo zunaj, recimo na kakšnem pohodu, in se nam zgodi nesreča, ter si pri temu zlomimo roko, je potrebno izdelati opornico sam. V temu primeru moramo poiskati nekaj trdnega in dolgega, kot na primer palico s katero bomo izdelali opornico, saj je opornica za roko predvsem namenjena imobiliziranju uda. Palico nato z povoji ali rutami privežemo ali privijemo k zlomljenemu zapestju ali kateri drugi kosti in poizkusimo palico pritrditi tako, da tisti del roke povsem imobiliziramo. Tako je bila opornica za roko uspešno narejena in jo imamo nadeto, dokler ne pridemo do zdravniške pomoči.