Plastika je danes nekaj, kar nas spremlja vsak dan

Plastika je danes nekaj, kar nas spremlja vsak dan

Človek se prvič začne zavedati o plastiki in v kakšnih količinah je plastika na tem svetu, šele v šolah. Dejstvo je, da v šolah velikokrat govorijo tudi o plastiki in kako plastika vpliva na svet. Seveda kot otrok te to toliko ne zanima, potem pa se začne zavedati malo bolj, ko odrasteš.

Ravno pred kratkim sva imela z mojo mamo to debato glede plastike. Mama je omenila da ima veliko plastike doma in da je plastika del njenega vsakdana. Ko je to povedala, sem se začela tudi samo spraševati, koliko plastike pa imam jaz domov? Seveda sem se takrat preselila v svoje prvo stanovanje in verjamem, da je vse dosti bolj praktično, kot pa varno za okolje. Ugotovila sem, da imam tudi sama zelo veliko plastike in da je tudi plastika del mojega življenja.

Z mamo sva se pogovarjale, kako bi to lahko nekako spremenile, saj je zelo pomembno, da tudi poskrbiva za okolje. Mama je rekla, da v trgovini vedno kupi tiste druge vrečke in ne vrečki iz plastike. Danes pa je že tako, da vrečk iz plastike sploh ne dobimo več. Že tako ali drugače kupujemo plastične pločevinke in podobno. Seveda se moramo potrudili, da bo plastika kupljena v manjših količinah.

Včasih se najde plastika tudi v naših oblačilih. To je seveda zelo zanimivo, ker veliko ljudi tega ne razume a zelo hitro lahko najdemo plastiko v oblačilih. Včasih je plastika, zaščita kot neka dekoracija na neki majici. Lahko pa je plastika v samem blagu že spletena skupaj. Seveda, ko tako pomislimo na plastiko, postane to zelo srhljivo, a hkrati brez plastike skoraj da danes ne moremo živeti. Če bomo znali plastiko uporabljati v nekem pravem kontekstu in da jo bomo probali porabiti do konca, potem teh problemov ne bomo imeli več. Če pa uporabimo plastiko enkrat in jo potem vržemo stran, potem pa seveda pride do velikega problema. Tega si nihče ne želi in ravno zato se moramo tudi mi potruditi, da malce spremenimo Svet in da plastika ne oblije cel svet.