Postelja igra veliko vlogo za naš spanec

Nekaj časa nazaj, sem se odločil, da bom probal čim bolje izboljšati svoje okolje, kjer spim. To pa zato, ker sem slišal, da je ogromno prednosti, če se kvalitetno naspimo, kar pa je lahko še najbolj odvisno od našega okolja, kjer spimo. No kvaliteten spanec pa lahko nato pomeni to, da bomo naslednji dan veliko bolj produktivni, saj se bomo zbudili polni energije, ter bi to pomenilo, da bi lahko skozi dan opravili veliko več dela.

No tako pa je tukaj več različnih faktorjev. Najbolj pomemben faktor pa je naša postelja. Poleg postelje pa je pomembno tudi to, da se prostor dobro prezrači pred spanjem in pa da ne uporabljamo preveč telefona ali pa ne gledamo v kakšne zaslone, kot na primer televizija, predno se odpravimo spati. 

No tako pa sem se sedaj odločil, da si bom kupil čim boljšo posteljo, ki mi bo najbolj ustrezala, da lahko dobim tisti kvaliteten spanec, ki sem ga želel. Postelja pa je bila odvisna od več različnih faktorjev. Prvi je bil sam okvir, ki ga ima postelja in pa dno postelje. Tako sem si tukaj zbral takšno posteljo, ki je imela letveno dno. To pa je imelo določene lastnosti, ki so izboljšale kvaliteto spanca. Na primer, sprva nam letveno dno omogoča več prilagajanja postelje glede na pozicijo našega telesa, nato pa bo to tudi poskrbelo za to, da se postelja zrači, kar pa vpliva na to, da se v postelji ne nabira toplota, ki jo telo odda med spanjem.

Postelja igra veliko vlogo za naš spanec

Nato pa sem si še kupil novo vzmetnico, tako da bi bila s to moja postelja sedaj popolna. Tukaj pa sem pazil na trdoto, tako da je bila zadosti mehka, da je bila udobna, hkrati pa zadosti trdna, da je mojemu telesu dajala oporo. No tako pa sem si sedaj lahko ustvaril odlično okolje za spanec, kar pa mi je zelo pomagalo.